ROSE WYLIE – WOFF WOFF

19. jan - 10. mar 2013

Rose Wylie (f. 1934) er en fremstående maler på den engelske kunstscenen. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd så sent som i 2010. Hun har stilt ut i New York, Washington, Miami, Berlin, London og Moskva. I mai 2013 skal hun også ha en separatutstilling på Tate Britain i London. Utstillingen på Haugar, som i hovedsak viser arbeider fra de ti siste årene, er hennes første presentasjon i Skandinavia.

Rose Wylies bilder inneholder et rikt register av maleriske uttrykk, ofte med et collageaktig preg. Gjennom sin spontane penselføring og sine store formater kombinerer hun det lekne og virtuose med en monumental kraft. I noen bilder inntar figurene animasjonsfilmens enkle og troskyldige uttrykk, samtidig som tekstbrokkene og de serielle fremstillingene kan gi assosiasjoner til popkunst, graffiti og Street Art. Mange av hennes arbeider består av flere malerier sammenføyet i tette grupper. På Haugar vil disse verkene bli montert horisontalt i friser som også kan påminne om tegneseriens visuelle flyt.

Utstillingen er kuratert av Haugars konservator Tone Lyngstad Nyaas og vil ledsages av en katalog utgitt på SKIRA forlag der både hun, Jennifer Higgi og Jeff McMillan bidrar med tekster om kunstneren.