TRINE FOLMOE – Mine malte dager

24. jan - 01. apr 2015

Trine Folmoe (f. 1964) arbeider i en romantisk figurativ stil som karakteriseres av et patosfylt billedspråk. Hennes klassisk orienterte maleri med inspirasjon fra barokkens figurkomposisjoner danner grunnlaget for skildringer av menneskekroppen i et tidløst uttrykk.

Folmoe markerte seg tidlig med et særegent billedspråk som i begynnelsen var inspirert av Odd Nerdrums sentralkomposisjoner og mytologiske iscenesettelser. Som elev av Nerdrum i midten av 1980-årene utviklet hun et personlig repertoar hvor avklarede figurscener ble kombinert med arkaiske symboler og naturelementer. Hun opparbeidet seg raskt en egen kunstnerisk integritet med et visuelt vokabular som synliggjorde et kvinneperspektiv i følelsesladede og monumentale komposisjoner.

Trine Folmoe tematiserer kjærlighet, erotikk, svangerskap og forholdet mellom mor og barn. Hun iscenesetter relasjonelle forhold som er hentet ut fra hennes eget liv, men ikler motivene en mytologisk språkdrakt. Et sentralt moment i partituret av temaer er skildringer av kvinnekroppen, der hun også gir rom for det emosjonelle og frihetsbejaende. Slik representerer hennes sensuelle og moderlige kvinnebilder en motvekt mot dagens instrumentelle kroppskultur.

Foruten i en rekke privatsamlinger er hun representert i Nasjonalmuseet og Bergen Billedgalleri. Hun har også utført portrettbestillinger for Stortinget og Den Norske Opera. Dette er hennes første store museumsutstilling.

Trine Folmoe har nylig utgitt en bok med sine malerier og boken kan kjøpes i museumsbutikken på Haugar Vestfold Kunstmuseum.

 

Trykk på linken under for å lese Dag Solhjells åpningstale:

http://www.haugar.com/dag-solhjell-apningstale-24-januar-trine-folmoe/

 

Trine Folmoe - Selvportrett med gyldne plommer, 2009

Trine Folmoe – Selvportrett med gyldne plommer, 2009

Trine Folmoe - Selvportrett i tre stadier, 2014

Trine Folmoe – Selvportrett i tre stadier, 2014

 

Trine Folmoe - Blomsterpiken, 2008

Trine Folmoe – Selvportrett som baccantine, 2008

Trine Folmoe - Menneskedatteren, 2012

Trine Folmoe – Menneskedatteren, 2012